Services

Services

The rooms at the Meracus Hotel are decorated with exquisite taste and equipped with all of the facilities and services you may require during your stay. Especially, we also equip a laptop with free wireless internet access in every room for your convenience of information. The greatest care has been taken of even the tiniest detail to ensure your stay in Meracus is a truly unique experience.

We guarantee maximum guest relaxation, not only thanks to the tranquility of our rooms, but also to the special care and attention we pay to the preparation of your bed, using the highest quality bedding, of your bathroom, using a special standing showers, and of your breakfast, offering wide range of Vietnamese, Asian and Western dishes.

Our team is friendly but professional and always pleasure to be your assistance.


  • Ample passenger lift
  • Wireless internet access throughout the building
  • Breakfast restaurant on lower ground floor
  • In-room laptop with free Wifi
  • Free daily newspaper (on request)
  • Business Lounge
  • Daily housekeeping service
  • Turndown service
  • 24-hour security, reception & IT support
  • Room service
  • Laundry & Dry cleaning
  • Free baggage storage
  • Message, postal & courier services
  • Free safety deposit box
  • Doctor on call
  • Baby cot & Baby sitting service
  • Credit cards accepted
  • Foreign currency exchange

Visa on arrival (VOA) is most likely the easiest way to obtain your visa without having to chase down embassies, consulates and the like prior to your trip, and is an alternative when applying for a tourist visa. The entry visa will be stamped on your passport as you pass through immigration checkpoint. With this type of visa, you only can enter the country by air.

4 easy steps to get your VOA

Step 1: Provide Your Information
Kindly send us your requested type of VOA with the followings:

  • Scan or Photo of your passport
  • Proposed date of arrival: (this is the date you want your visa to start from. The start date of the visa itself will be the day that you arrive – you may enter Vietnam at a later date – up to your exit date – but not before this date, so be sure to take time zone differences into account)
  • Purpose of visit:

Step 2: Confirm and Pay Service Fee
You will need to confirm our offer on the service, reconfirm the provided information and make payment for our service fee.

Step 3: Get Your Approval Letter
Receive the “Approval Letter” within 2 or 3 working days via email sent by us. Please print out the letter before your departure. Kindly see example here

Step 4: Get Your Visa Stamped
On your arrival, kindly make sure the followings with you to get your visa stamped at one of the Vietnam international airports

  • Application of Entry and Exit Visa (Please download here and fulfill the form)
  • Approval Letter (to be send by us to your email)
  • Your valid passport; and
  • Stamping fee
FEE STRUCTURES:
There are (i) service fee paying to us and (ii) stamping fee paying directly to Immigration Department at the airport. Following is the current fees:

STANDARD Processing (2-3 DAYS)

Cost Per Person

(USD)

Standard Processing 2-3 days

Stamping Fee

1-2 pax

3-5 pax

6 upward

Single entry

1 month

$25

$20

$18

$ 25

3 months

$30

$25

$20

$ 25

Multiple entry

1 month

$30

$25

$20

$ 65

3 months

$45

$40

$35

$ 50

EXPRESS Processing (1-2 DAYS)

Cost Per Person

(USD)

Express Processing 1-2 days

Stamping Fee

1-2 pax

3-5 pax

6 upward

Single entry

1 month

$45

$40

$35

$ 45

3 months

$55

$50

$45

$ 45

Multiple entry

1 month

$55

$50

$45

$ 50

3 months

$60

$55

$50

$ 95

1. What is “Visa on arrival”?
Answer:Visa on arrival is one of the 2 types of visa. Upon your arrival at any Vietnam international airport, it is stamped right onto your passport. This is the cheapest, quickest and most convenient method to obtain your visa to Vietnam. All you need to do is to request for the service, provide your requested informaton, pay for the service and you will get your Visa approval letter within 2-3 working days. Finally you can obtain your visa when you land at the airport of arrival.

2. What documents do I need to prepare to enter Vietnam using Visa on arrival?
Answer:After you arrive at Vietnam’s airport, you will need the following to obtain Visa on arrival and enter Vietnam:

  • Application of Entry and Exit Visa (Please download here and fulfill the form)
  • Approval Letter (to be send by us to your email)
  • Your valid passport
  • 2 your recent photos (2″ x 2″ or 4cm x 6cm)
  • Stamping fee (absolutely vital that you have your visa fee(s) on you, in cash)

3. What information is required to process my visa-on-arrival?
Answer:

  • Your full name (in the exact order they appear in the passport)
  • Present nationality
  • Date of birth
  • Occupation
  • Passport number
  • Passport date of issue
  • Passport expiry date
  • Proposed date of arrival: (this is the date you want your visa to start from. The start date of the visa itself will be the day that you arrive – you may enter Vietnam at a later date – up to your exit date – but not before this date, so be sure to take time zone differences into account)
  • Purpose of visit:

4. Do I need to scan/take a photo my passport?
Answer: No. Passport scanning is NOT necessary but RECOMMENDED to avoid mistake while key in information.

5. What if my passport expired?
Answer:To obtain a visa to Vietnam, your passport must have the validity of at least 1 month for 1 month single entry visa. Thus, your passport needs to be renewed before you apply for Vietnam Visa.

6. Do I need to provide the precise date of arrival?
Answer:No, not necessary. You need to provide your proposed date of arrival

7. What is “Approval letter”?
Answer:Approval Letter is the document released by Vietnam Immigration Department with which you can enter and exit Vietnam for a particular period of time. You can use this letter to obtain your visa at one of the three Vietnam international airports: Noi Bai International Airport in Hanoi; Da Nang International Airport in Da Nang; or Tan Son Nhat International Airport in Ho Chi Minh City.

8. How can I receive my “Approval letter”?
Answer:The Approval letter will be scanned in color and sent to you via email, so please ensure that you give us the right email address.

9. How does the Approval Letter look like?
Answer:Please see an example of Vietnam Approval Letter here.

10. Can I use this approval letter to enter Vietnam by land?
Answer:No, you cannot. It is for AIR arrival at Ho Chi Minh, Hanoi or Da Nang airport.

11. What is Stamping fee?
Answer:Visa Stamping fee is the fee directly paid to Immigration Department at your airport of arrival. The fee is collected in order for your visa to get printed out, stamped (or glued) onto your passport and sealed after your visa approval letter is double-checked. Your visa is stamped only when all the information in your approval letter matches that in your passport. Please also ensure that you have your stamping fee with you, in cash.

12. Can I for apply 6-month visa in Vietnam?
Answer: Currently, no support for 6-month visa in Vietnam is available.

13. How long in advance should I apply for a visa?
Answer:No time frame is required in visa application. Although the whole procedure of visa approval takes only 2-3 working days, it is advisable that you apply for a Vietnam visa 1-2 weeks in advance to avoid urgent fee and undesired troubles.

If you need our assistance in getting the VOA, kindly send us your request with the following information:

  • Number of pax:
  • Type of visa:
  • Scan or Photo of your passport
  • Proposed date of arrival:
  • Purpose of visit:
Your Name*

Your Email*
Your Phone Number in case of emergency
Your inquiry is for: Please select hotel for our proper response
Subject
Your Inquiry

Attach photo/scan of your passport (pdf, jpg or png; max 2mb)

AIRPORT PICKUP

Private Vehicle Options

Number of guests

Price per trip

4-seater car

1-4

(VND400,000)
USD18

7-seater car

1-7

(VND495,000)
USD22

16-seater van

1-16

(VND675,000)
USD30

Notes:

  • All vehicles are new, air-conditioning, in good condition;
  • Our staff shall be at the airport holding a placard with your name upon your arrival;
  • Fees are inclusive of all tolls and taxes and shall be added to your bill;
  • Please look for our staff with a pickup card having your name. If you do not find our hotel staff, do not leave the arrival hall and call us from the Information Center

TRAIN PICKUP (USD5/person)

  • Our staff shall be at the train station holding a placard with your name upon your arrival;
  • Transportation shall be by taxi.
  • Please look for our staff with a pickup card having your name. If you do not find our hotel staff, do not leave the arrival hall and call us from the Information Center

REQUEST FOR AIRPORT/TRAIN PICKUP:

Your Information

Your Name*:
Your Email*:
Your Phone Number: in case of emergency
Your request is for:
Please select hotel for our proper response
Airport or Train Pickup?

Your flight/train number Please provide us your car number if you arrive by train
Your flight/train arrival date
Your flight/train arrival time (24 hours)
Select your car/train option:
Your Other Inquiry:

  • Travel desk
  • Daily private or group tour
  • Package and custom made tours
  • Tour guide service
  • Concierge style service
  • Domestic & international flight ticket booking
  • Train or Bus throughout Vietnam and to Kunming, Lao…
  • Visa upon arrival to enter Vietnam
  • Visa service to Laos, Cambodia, Myanmar and China
  • Airport/Train transfer (4, 7, 16, 24, 45 seats)
  • Vehicles for hire
  • Water Puppet Show ticket booking
  • Others on request
  • 24 hour security staff
  • Video camera at entrance
  • Video surveillance in hallways
  • Smoke alarm in public areas
Halong Elizabeth Sails - Thiết kế web - Vietnam Unique Tours - Giá xe ô tô - Halong Imperial Cruise - Halong bay cruise - Golden Lotus Cruise - Halong Auco cruise - Sapa tour - Halong bay vietnam - Syrena cruise Halong bay vietnam - Dragon king cruise halong bay